Tuneul Campioanelor: Timea Babos şi Kristina Mladenovic, campioane în proba de dublu

Perechea formată din Timea Babos (Ungaria; locul 6 WTA în clasamentul de dublu) şi Kristina Mladenovic (Franţa; locul 5 WTA-dublu) a câştigat proba de dublu a Turneului Campioanelor.

394 afișări
Imaginea articolului Tuneul Campioanelor: Timea Babos şi Kristina Mladenovic, campioane în proba de dublu

Tuneul Campioanelor: Timea Babos şi Kristina Mladenovic, campioane în proba de dublu

Cele două s-au impus în finala disputată duminică în faţa perechii Su-Wei Hsieh (Taipei; locul 4 WTA-dublu)/ Barbora Strycova (Cehia; locul 1 WTA-dublu), în două seturi 6-1; 6-3. Partida a durat o oră şi şase minute. Deşi din punct de vedere al clasamentului Babos şi Mladenovic erau cotate cu şansa a doua, jocul arătat în fazele grupelor şi semifinale le plasa în poziţia de favorite. Ultimul act a fost la discreţia lor, reuşind un procentaj foarte bun pe primul serviciu (de aproape 80%), dar şi un retur convingător (54% pe cel de-al doilea). Echilibrul s-a rupt încă din start. Babos şi Mladenovic nu au fost de trecut şi, graţie a 3 break-uri, au închis setul cu 6-1.

Echilibrul în actul secund s-a păstrat doar în primele două game-uri. Cuplurile şi-au cedat serviciul, iar ulterior totul a curs într-o singură direcţie. Babos şi Mladenovic au pus presiune pe serviciul adversarelor şi, după două oportunităţi ratate la 2-2, au reuşit să concretizeze o şansă la scorul de 3-2, când s-au desprins la două game-uri. S-au concentrat ulterior pe serviciul propriu şi au închis finala cu 6-3.

Parcursul campioanelor la turneul de la Shenzen:
meciul unu din grupă: vs. Hao-Ching Chan (Taiwan)/ Latisha Chan (Taiwan) 6-2; 5-7; 10-6
meciul doi din grupă: vs. Anna-Lena Groenefeld (Germania)/ Demi Schuurs (Olanda) 7-5; 6-2
meciul trei din grupă: vs. Elise Mertens (Belgia)/ Aryna Sabalenka (Belarus) 4-6; 6-2; 10-5
semifinale: vs. Samantha Stosur (Australia)/ Shuai Zhang (China) 1-6; 6-4; 10-8
finală: vs. Su-Wei Hsieh (Taipei)/ Barbora Strycova (Cehia) 6-1; 6-3

Foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici