Turcu ameninţă că se retrage din fotbal

Vicepreşedintele FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, vineri, la Sport.ro, că, în cazul în care nu se iau măsuri împotriva suporterilor dinamovişti care au provocat incidente în timpul partidei de la Nijmegen, din turul I al Cupei UEFA, se va retrage din fotbal.

44 afișări
Imaginea articolului Turcu ameninţă că se retrage din fotbal

Turcu: Dacă nu se iau măsuri împotriva huliganilor mă retrag din fotbal (Imagine: Mediafax Foto)

"Cum să-mi treacă supărarea? Dacă poliţia şi organele abilitate nu iau măsuri, eu vă dau cuvântul că mă retrag din fotbal. Nu mai dau un leu. Păi m-am săturat, am băgat atâţia bani şi unii derbedei să-şi bată joc? Să mă înjure pe mine, pe Borcea, dar ce au cu echipa? Ies cu manifestări că ei sunt Dinamo. Care Dinamo? Ei sunt nişte huligani. Eu vă spun că ei au venit pregătiţi, chitiţi, nu a fost ceva spontan. Odată ce ai intrat cu fumigene şi cu torţe e clar că ai venit pregătit", a declarat finanţatorul dinamovist.

Vasile Turcu crede că incidentele sunt provocate de foştii lideri ai galeriei, care continuă să însoţească echipa în deplasări.

"Eu cred că în grupul care a venit au băgat şi unii mai drogaţi ca să fie folosiţi, nişte kamikaze. Nu ei sunt de vină, ci alţii care i-au incitat. A fost o chestie colectivă, nu individuală. Foştii şefi de galerie, nişte profitori care nu aveau treabă cu Dinamo, s-au retras din conducere dar ei vin la meciuri, în deplasări. Ei sunt cei care provoacă şi nu cele două-trei maimuţe pe care o să le prindă acum şi care sunt băgate în faţă. Să mă înjure. Ce să facem să stăm în genunchi să-şi bată joc de clubul ăsta? Noi investim aici. Cum adică să mă înjure, suntem în Africa, în junglă, unde suntem? Înseamnă că poliţia la ora actuală nu vrea să facă ordine. După 90 de minute de 1-0 dar dacă ne dau 3-0 la masa verde şi-au bătut joc de munca noastră aceşti derbedei. Trebuie să se ia nişte măsuri pentru că ne facem de râs în toată lumea asta", a mai spus Turcu.

Cu trei minute înainte de final, suporterii echipei Dinamo care au fãcut deplasarea la Nijmegen au aruncat o torţă pe teren, care a căzut foarte aproape de portarul Baboş, după care au aruncat şi înspre sectorul în care se aflau fanii formaţiei locale, fiind nevoie de intervenţia stewarzilor.

Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţa poliţiştilor olandezi, după ce suporterii dinamovişti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea pătrunzând şi în suprafaţa de joc.

Formaţia Dinamo Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa olandeză NEC Nijmegen, într-un meci contând pentru prima manşă a turului I al Cupei UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici