Udrea vrea ca MDRT să extindă colaborarea cu Lucian Bute şi în următorii ani

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să extindă colaborarea cu pugilistul Lucian Bute, care expiră la sfârşitul lui 2011, a declarat vineri ministrul Elena Udrea.

38 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea ca MDRT să extindă colaborarea cu Lucian Bute şi în următorii ani

Udrea vrea ca MDRT să extindă colaborarea cu Lucian Bute şi în următorii ani (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Deşi înţelegerea cu Lucian Bute este doar pentru 2011, putem şi intenţia noastră este să extindem colaborarea şi pentru anii următori", a spus Udrea într-o conferinţă de presă.

MDRT şi Lucian Bute au anunţat vineri că următorul meci al pugilistului român va avea loc la Bucureşti pe 9 iulie.

Udrea a afirmat că la ultimul meci al lui Bute, desfăşurat pe 20 martie la Montreal, brandul turistic promovat de pugilistul român a fost văzut de câteva zeci de milioane de oameni, "înainte, în timpul şi după meci".

Ea a adăugat că dacă va mai boxa şi anul viitor în România, meciul va avea loc într-o nouă sală polivalentă, care va fi construită în Bucureşti la standarde internaţionale.

"Vrem să construim o sală polivalentă în Bucureşti şi procedura e pornită. Nu poţi să ai pretenţia să faci turism de evenimente în Bucureşti, atâta timp cât nu ai infrastructura necesară", a afirmat Udrea.

Ministrul a mai spus că la meciul lui Bute din România, brandul turistic al României va avea maximul de vizibilitate.

Ea nu a putut preciza cât va cheltui ministrul pentru meciul din 9 iulie.

"Cheltuielile vor fi evaluate în funcţie de vizibilitate. Va fi un calcul care se va face pe puncte de rating", a mai spus Udrea.

Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea MDRT, vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunţ de intenţie al CNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici