UEFA a deschis proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia, ca urmare a incidentelor de la meciul de săptămâna trecută, de la Podgorica, din preliminariile Campionatului European din 2016.

149 afișări
Imaginea articolului UEFA a deschis proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia

UEFA a deschis proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Federaţia din Muntenegru este vizată de procedură deoarece spectatorii au aprins şi au aruncat fumigene, precum şi alte obiecte, şi pentru că jocul nu s-a disputat în totalitate, fiind suspendat.

Forul rus face obiectul unei proceduri după ce suporterii au aruncat cu fumigene şi alte obiecte.

O altă procedură disciplinară a fost deschisă ca urmare a unei plângeri depuse de federaţia rusă.

UEFA nu a stabilit la ce dată se va întruni Corpul de Control, Etică şi Disiplină pentru a analiza acest caz.

Federaţia Rusă de Fotbal a depus o plângere la UEFA după incidentele de la partida cu Muntenegru, suspendată în minutul 67, apreciind că meciul ar fi trebuit întrerupt definitiv încă din minutul 1, când portarul Igor Akinfeev a fost lovit de o fumigenă aruncată din tribune.

Meciul Muntenegru - Rusia, din preliminariile Euro-2016, a fost suspendat, vineri, în minutul 67, la scorul de 0-0, din cauza incidentelor survenite imediat după ce arbitrul german Denis Aytekin a acordat o lovitură de la 11 metri, ratată de rusul Roman Şirokov.

Partida a fost suspendată după ce fanii au aruncat obiecte din tribune protestând faţă de decizia arbitrului german Denis Aytekin de a acordat un penalti pentru Rusia. Imediat după ce Şirokov a executat lovitura de la 11 metri, Aytekin a decis suspendarea definitivă a partidei marcată de incidente. Prima oară, meciul a fost întrerupt pentru 30 de minute, în secunda 20, după ce portarul rus Igor Akinfeev a fost lovit în umăr de o fumigenă aruncată din tribune. Portarul a fost scos de pe teren pe targă şi transportat la spital, iar arbitrul a trimis jucătorii la vestiare. Jocul s-a reluat după 30 de minute, cu Iuri Lodigin în locul lui Akinfeev, însă a fost suspendat definitiv în minutul 67.

Meciul Muntenegru - Rusia contează pentru grupa G de calificare la Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici