UEFA contra Moscovei: Rusia, scoasă din competiţiile europene din sezonul 2022/23

De asemenea, forul european consideră candidatura la Campionatele Europene din 2028/32 drept „nepotrivită”

346 afișări
Imaginea articolului UEFA contra Moscovei: Rusia, scoasă din competiţiile europene din sezonul 2022/23

UEFA contra Moscovei: Rusia, scoasă din competiţiile europene din sezonul 2022/23

UEFA a exclus echipele de club ruseşti din Liga Campionilor şi alte cupe europene pentru sezonul 2022-2023 şi naţionala feminină a Rusiei de la Euro 2022. Măsura legată de invadarea Ucrainei a fost anunţată de acelaşi organ de conducere al fotbalului european, explicând că locul naţionalei feminine a Rusiei va fi luat de Portugalia. „Rusia nu va avea cluburi afiliate în competiţiile UEFA pentru sezonul 2022/2023”, se arată într-un comunicat.

În februarie, UEFA suspendase deja cluburile şi echipa naţională de fotbal a Rusiei pe termen nelimitat. Acum, Executivul Uefa a explicat că a adoptat o serie de măsuri „pentru următoarele competiţii, pentru a asigura buna desfăşurare a acestora într-un mediu sigur şi securizat pentru toţi cei implicaţi”.

În ceea ce priveşte Liga Naţiunilor, „Rusia nu va participa în Grupa 2 a Ligii B şi va fi automat clasată pe locul patru în grupă. În consecinţă, va retrograda la finalul fazei grupelor şi va fi pe locul 16 şi pe ultimul loc în Liga B”.

În cele din urmă, candidatura prezentată de Federaţia Rusă de Fotbal pentru a găzdui Euro2028 sau Euro2032 a fost declarată „nepotrivită”. Executivul UEFA aşteaptă să convoace noi întâlniri pentru a reevalua situaţia juridică şi de fapt, după caz, şi pentru a adopta noi decizii, după caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici