UEFA înfiinţează o nouă competiţie europeană intercluburi, pe lângă Liga Campionilor şi Liga Europa

Forul condus de slovenul Aleksander Ceferin anunţă că va organiza trei competiţii europene intercluburi începând cu sezonul 2021-2022.

1346 afișări
Imaginea articolului UEFA înfiinţează o nouă competiţie europeană intercluburi, pe lângă Liga Campionilor şi Liga Europa

UEFA înfiinţează o nouă competiţie europeană intercluburi, pe lângă Liga Campionilor şi Liga Europa

Ultima când Europa a avut trei competiţii a fost în 1999, atunci când şefii UEFA au decis să renunţe la Cupa Cupelor, trofeu cucerit în acel an de Lazio, scor 2-1 cu Mallorca, pe Villa Park din Birmingham. Au marcat Vieri '7 şi Nedved '81, respectiv Dani '11.

Anunţul înfiinţării unei noi competiţii a fost făcut de Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus şi membru în Comitetul Executiv al UEFA. Conform oficialului, numărul de echipe care vor juca în Europa va creşte la 96 şi, automat, vor creşte veniturile echipelor care vor participa: "S-a dat undă verde pentru introducerea acestei competiţii, care mai trebuie aprobată şi de Comitetul Executiv al UEFA.

Acest lucru va duce numărul cluburilor din competiţiile europene la 96, din sezonul 2021-2022", a declarat Agnelli, unul dintre şefii Comisiei pentru Competiţii de la UEFA şi membru al Comitetului Executiv al forului continental. Agnelli nu a anunţat detalii suplimentare despre noua competiţie.

În acest sezon, România nu a trimis nicio reprezentantă în grupele unei competiţii europene. CFR a fost eliminată rând pe rând din preliminariile Ligii Campionilor şi Ligii Europa, în timp ce FCSB a ratat accesul în grupele Ligii Europa în play-off.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici