UEFA mută congresul anual 2024 de la Madrid la Paris, în urma scandalului Rubiales

UEFA a anunţat marţi că a mutat congresul anual din 2024 de la Madrid la Paris, din cauza scandalului Luis Rubiales. Tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor a fost, de asemenea, mutată.

136 afișări
Imaginea articolului UEFA mută congresul anual 2024 de la Madrid la Paris, în urma scandalului Rubiales

Organismul de conducere al fotbalului european a decis să mute locul de desfăşurare a congresului din capitala Spaniei la Paris, din cauza controversei Rubiales-Hermoso care a zguduit fotbalul spaniol.

Evenimentul, care ar urma să aibă loc pe 8 februarie 2024, este mutat în condiţiile în care Federaţia spaniolă de fotbal nu are un preşedinte şi are la conducere un secretar general interimar. Această decizie a fost confirmată în timpul unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA în Cipru.

Rubiales a demisionat recent din funcţia de preşedinte al RFEF (Federaţia spaniolă de fotbal) şi fusese suspendat anterior de FIFA. Drept urmare, Armand Duka din Albania a fost numit în locul lui Rubiales în funcţia de vicepreşedinte al UEFA.

În plus, tragerea la sorţi a fazei grupelor Ligii Naţiunilor UEFA 2024/25, programată iniţial la Madrid, este de asemenea mutată la Paris, în aceeaşi zi.

Acţiunile lui Rubiales şi modul în care a gestionat problema au atras o analiză şi critici intense la nivel mondial. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a catalogat, de asemenea, acţiunile sale drept "nepotrivite".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici