UEFA renunţă la planul de reacceptare în competiţii a echipelor de tineret din Rusia

UEFA a decis marţi că echipele sub 17 ani ale Rusiei nu vor juca în meciurile de calificare la Campionatul European din această lună, după ce a ajuns la concluzia că nu se poate găsi „nicio soluţie tehnică" pentru a le permite să joace.

319 afișări
Imaginea articolului UEFA renunţă la planul de reacceptare în competiţii a echipelor de tineret din Rusia

Organismul de conducere al fotbalului european a votat luna trecută pentru a reintroduce echipele de tineret ruseşti, în ciuda interdicţiei impuse ţării din cauza invaziei din Ucraina.

Comitetul Executiv a cerut, de asemenea, să se găsească o "soluţie tehnică" pentru a permite reintrarea în competiţii a echipelor ruseşti de băieţi şi fete sub 17 ani, chiar dacă au fost deja efectuate tragerile la sorţi.

O serie de ţări au criticat această poziţie şi au declarat că vor refuza să joace împotriva Rusiei. UEFA nu a discutat soluţiile în cadrul reuniunii de marţi a Comitetului Executiv.

"Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu s-a putut găsi nicio soluţie tehnică pentru a permite echipelor ruseşti să joace", se arată într-un comunicat, citat de insidethegames.

În februarie 2022, UEFA a suspendat toate echipele ruseşti din competiţiile sale, la scurt timp după începerea invaziei ţării în Ucraina.

De asemenea, a anulat un contract de sponsorizare cu gigantul energetic rus Gazprom şi a mutat finala UEFA Champions League şi Supercupa UEFA de la Sankt Petersburg şi, respectiv, Kazan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici