UEFA va cere interzicerea transferurilor jucătorilor sub 18 ani

UEFA va prezenta la FIFA şi apoi Uniunii Europene (UE), o rezoluţie care stipulează că jucătorii cu vârstă mai mică de 18 ani nu ar trebui să fie obiectul unui transfer internaţional.

18 afișări
Imaginea articolului UEFA va cere interzicerea transferurilor jucătorilor sub 18 ani

Preşedintele UEFA, Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi acum trebuie să discutăm şi să definim termenii cu FIFA şi apoi cu UE, pentru a fi în acord cu regulile şi să putem preveni ca centrele de formare să fie «prădate» de cluburile bogate", a declarat, marţi, William Gaillard, director de comunicare al UEFA şi consilier al preşedintelui UEFA, Michel Platini.

Această rezoluţie a fost adoptată în timpul reuniunii consiliului strategic al UEFA, care este formată din reprezentatele tuturor categoriilor fotbalistice (federaţii, cluburi, ligi şi jucători).

"Este în primul rând o problemă morală şi etică, avem datoria de a lua măsuri de protejare a tinerilor jucători şi a cluburi care îi formează. Sunt foarte mulţumit că oamenii cheie din familia fotbalului european au o viziune comună pe această temă majoră şi ţin să salut semnarea acestei importante rezoluţie", a precizat Michel Platini, într-un comunicat transmis de către forul european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici