UEFA va înapoia banii plătiţi de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

Conducerea UEFA a anunţat că va înapoia banii plătiţi de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor 2022 de la Paris. Măsura îi vizează pe toţi suporterii clubului britanic prezenţi la meci.

882 afișări
Imaginea articolului UEFA va înapoia banii plătiţi de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

UEFA va înapoia banii plătiţi de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

Această decizie vine în urma unui raport independent care a constatat că UEFA poartă „responsabilitatea principală" pentru incidentele de dinaintea meciului cu Real Madrid. Suporterii au fost ţinuţi în spaţii închise şi au fost stropiţi cu gaze lacrimogene în faţa Stade de France din Paris, iar startul meciului a fost amânat cu 36 de minute.

UEFA a anunţat că schema de rambursare „acoperă toate biletele alocate lui Liverpool FC pentru finală, adică 19.618 bilete".

„Am luat în considerare un număr foarte mare de opinii exprimate atât în public, cât şi în privat şi credem că am conceput o schemă care este cuprinzătoare şi echitabilă. Apreciem contribuţia organizaţiilor de suporteri ai FC Liverpool Spirit of Shankly şi Liverpool Disabled Supporters Association, precum şi dialogul deschis şi transparent din această perioadă. Recunoaştem experienţele negative trăite de aceşti suporteri în ziua respectivă şi, prin această schemă, vom rambursa fanii care au cumpărat bilete şi care au fost cei mai afectaţi de dificultăţile de acces la stadion", a declarat secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, potrivit BBC.

Angajaţii Liverpool vor administra procesul de rambursare deoarece biletele au fost cumpărate prin intermediul clubului.

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a cărui echipă a pierdut cu 1-0 în faţa lui Real Madrid în finală, a declarat că este „foarte important" faptul că fanii clubului au fost exoneraţi pentru incidentele care au avut loc înainte de meci.

Iniţial, UEFA şi autorităţile franceze i-au acuzat pe fanii fără bilet pentru evenimentele din afara stadionului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici