Un american de 66 de ani a alergat 50 de maratoane în 50 de state

Americanul Massoud Messkoub, în vârstă de 66 de ani, originar din Iran, a reuşit performanţa ca pe parcursul a nouă ani să alerge 50 de curse de maraton în 50 de state.

103 afișări
Imaginea articolului Un american de 66 de ani a alergat 50 de maratoane în 50 de state

Un american de 66 de ani a alerat 50 de maratoane în 50 de state (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Messkoub a început această "cursă" la 57 de ani, dupa ce şi-a încheiat cariera de director în domeniul managementului riscurilor financiare. Pe 28 decembrie anul trecut a terminat cel de-al 50-lea maraton, la Honolulu, îndeplinindu-şi astfel visul de a alerga câte un maraton în fiecare stat american.

Primul maraton alergat a fost la Philadelphia în octombrie 2002, apoi au urmat celebrele maratoane de la Boston şi de la New York şi şi-a dat astfel seama că ar putea duce la bun sfârşit câte unul în fiecare stat. Massoud a alergat în tot acest timp cu o afecţiune severă a spatelui, dobândită în urma unei accidentări cu 20 de ani în urmă şi care l-a ţinut chiar o perioadă în scaunul cu rotile.

Nu numai că alergatul nu i-a agravat starea de sănătate, dar l-a adus în cea mai bună condiţie fizică în care s-a aflat vreodată. Următorul obiectiv al lui Messkoub este să alerge cel de-al 70-lea maraton la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici