Un DJ întreţine atmosfera la meciurile fără spectatori: „Când înscriem, măresc volumul şi pot adăuga şi nişte OLE-uri”

  • Fotbalul s-a întors după pauza cauzată de pandemie
  • Partidele din majoritatea campionatelor se dispută fără suporteri în tribune
  • Pentru o experienţă mai plăcută la TV, organizatorii folosesc zgomote înregistrate ale fanilor
163 afișări
Imaginea articolului Un DJ întreţine atmosfera la meciurile fără spectatori: „Când înscriem, măresc volumul şi pot adăuga şi nişte OLE-uri”

La meciurile fără spectatori ale echipei Luton Town un DJ întreţine atmosfera: "Când înscriem, măresc volum şi pot adăuga şi nişte Ole-uri"

Cel mai popular sport din lume, fotbalul, a trecut peste pauza provocată de pandemie. Suporterii suferă în continuare, accesul lor la cele mai tari meciuri fiind interzis. Nici pentru privitorii de acasă lucrurile nu sunt la fel. Pentru o experienţă cât mai plăcută, în campionatele de top ale Europei se folosesc zgomote false de suporteri.
 
În liga a doua engleză, atmosfera nu este creată doar pentru privitori, ci şi pentru jucători care aud zgomotele false în boxele de pe arenă. Unii jucători nu sunt mulţumiţi, dorind să fie preluat exemplul Premier League unde atmosfera falsă e rezervată pentru cei din faţa TV-ului.
 
Matt Crawley şi Nathan Jones s-au oferit voluntari pentru acest proiect la Luton Town, echipa aflată pe ultima poziţie în clasament. Jones are o companie care oferă echipamente pentru DJ, o altă pasiune a sa fiind muzica. A strâns pentru proiect aproximat 40 de scandări şi reacţii ale fanilor de pe YouTube şi din clipuri audio. Reacţionează imediat la ce se întâmplă pe teren, putând să aleagă fluierături, aplauze sau chiar şi huiduieli.
 
„Versiunea Premier League pe care o auziţi la TV este creată cu ajutorul unor algoritmi, pot exista erori şi momente care să pară ieşite din context. Acest sistem folosit de noi nu are cum pentru că, practic, sunt eu, un fan, care se uită la un meci şi reacţionează la ceea ce vede cu proprii ochi. Fac ceea ce trebuie în momentul potrivit, la fel ca atunci când mixezi la un concert. Am tot felul de clipuri şi am început să mă aventurez. Am adăugat opţiunea de aplauze şi pot să aleg melodia: Suntem Luton Town, când avem un corner. Atunci când înscriem, măresc volum şi pot adăuga şi nişte Ole-uri", povesteşte Jones pentru The Athletic.
 
Ultimul meci al celor de la Luton nu a oferit prea multe motive de sărbătoare clubului. A fost 0-5 pe propriul teren contra lui Reading, partidă în care George Puşcaş a reuşit 1 gol şi 2 assist-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici