Un fost adversar al României la Cupa Mondială din 1994, acuzat că practică sclavagismul

Fostul mare fotbalist Gabriel Omar Batistuta, 54 de ani, este acuzat şi denunţat în Argentina natală că îşi ţinea muncitorii din agricultură în condiţii de iobăgie.

596 afișări
Imaginea articolului Un fost adversar al României la Cupa Mondială din 1994, acuzat că practică sclavagismul

Batistuta, dreapta, ţinut în frâu de Prodan şi de Belodedici, în 1994. România a învins Argentina cu 3-2

Gabriel Omar Batistuta, adversar al României la Cupa Mondială de fotbal din SUA 1994, a primit o plângere pentru „maltratarea angajaţilor săi” de către sindicatul muncitorilor rurali argentinieni Uatre.

Secretarul general al organismului sindical, José Voytenco, a menţionat că mai mulţi muncitori au fost găsiţi „în condiţii deplorabile” pe una dintre moşiile pe care Batistuta, acum antreprenor agricol, le deţine în provincia Santa Fe.

Într-un interviu la Radio La Red din Buenos Aires, secretarul general a explicat că la una dintre inspecţiile care au fost efectuate au fost găsiţi muncitori în situaţii de exploatare şi prost plătiţi.

Uatre a spus că inspectorii săi nu au reuşit să stabilească legătura cu fostul mare fotbalist, acum latifundiar. Potrivit presei locale, cel alintat odinioară „Bati-gol” deţine un total de 129.000 de hectare de pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici