Un ministru francez califică drept "inadmisibilă" revenirea în naţională a lui Evra şi Ribery

Ministrul francez al Sporturilor, Chantal Jouanno, a calificat drept "inadmisibil" ca jucătorii Patrice Evra şi Franck Ribéry, suspendaţi după eliminarea de la Cupa Mondială din 2010, să revină în naţionala Franţei, într-o declaraţie acordată cotidianului L'Equipe, informează AFP.

7 afișări

După ce preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Fernand Duchaussoy, a declarat, vineri, că Patrice Evra şi-a ispăşit pedeapsa de cinci meciuri de suspendare şi ar putea fi deci selecţionat pentru meciurile amicale din luna februarie, Chantal Jouanno a declarat că nu înţelege cum "se poate insinua că cei care au condus greva din Africa de Sud pot fi reprimiţi la echipa naţională".

Patrice Evra, căpitan al naţionalei Franţei în timpul CM, a fost suspendat cinci meciuri de la prima reprezentativă. El poate fi convocat de selecţionerul Laurent Blanc pentru meciul amical cu naţionala Braziliei, care va avea loc pe 9 februarie, pe Stade de France. Franck Ribery, care este accidentat, a fost suspendat pentru trei meciuri.

Alături de Jeremy Toulalan, suspendat un meci, Evra şi Ribery au fost sancţionaţi pentru rolul lor major în greva internaţionalilor francezi, organizată în Africa de Sud ca urmare a excluderii din lot a lui Nicolas Anelka (suspendat 18 meciuri) pentru insulte adresate selecţionerului de atunci, Raymond Domenech.

"Independent de calităţile lor, faptul că ar putea reveni în echipă este inadmisibil. Nu putem face de ruşine Franţa şi apoi să pretindem să jucăm pentru echipa naţională. Ar fi o eroare foarte mare să uităm ce s-a întâmplat. Sunt sigură că există alte talente care nu au murdărit imaginea Franţei şi care aşteaptă să li se dea o şansă, pentru a scrie o nouă istorie. Trebuie să fim inflexibili în acest caz", a declarat Chantal Jouanno.

Laurent Blanc va anunţa joi lotul convocat pentru meciul cu Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici