Un verdict în cazul Mutu se va da la finalul lunii aprilie

Atacantul român al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv cu sibutramină la două controale antidoping, va afla verdictul în cazul său la finalul lunii aprilie, notează ziarul Corriere Fiorentino, citat de firenzeviola.it.

21 afișări
Imaginea articolului Un verdict în cazul Mutu se va da la finalul lunii aprilie

Un verdict în cazul Mutu se va da la finalul lunii aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La sfârşitul lunii aprilie Adrian Mutu va cunoaşte date legate de viitor. După audierea în faţa Procurorului general antidoping al CONI, Ettore Torri, jucătorul român este în aşteptarea verdictului care va avea fi anunţat tocmai la finalul lunii aprilie. Atacantul este în prezent suspendat provizoriu în aşteptarea hotărârii, după testele pozitive cu sibutramină", notează ziarul italian.

Corriere Fiorentino adaugă că "lucrul crucial" ce va determina durata suspendării dictate împotriva jucătorului Adrian Mutu, este problema recidivei: "Lucrul crucial e problema recidivei după cazul de dopaj cu cocaină în care a fost implicat Mutu pe vremea când evolua la Chelsea (fiind suspendat în 2004): Torri a solicitat documente de la federaţia engleză şi va încerca să dovedească faptul că precedentul control pozitiv, cu toate că a fost făcut la Chelsea, trebuie să fie recunoscut şi de CONI. În acest caz, va fi considerat recidivist, Mutu va fi suspendat pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 4 ani".

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost audiat, la 3 martie, de procuroul antidoping al CONI, timp de aproape o oră şi jumătate, fotbalistul român fiind însoţit de avocaţii Antonio D'Avirro şi Michele Ducci la audieri.

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea în cariera românului, a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Adraina Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici