Usain Bolt şi Jessica Ennis, câştigătorii premiilor Laureus

Atletul jamaican Usain Bolt a fost ales sportivul anului 2012, în noaptea de la luni spre marţi, la Rio de Janeiro, în cadrul galei de decernare a premiilor Laureus, sportiva anului fiind desemnată britanica Jessica Ennis.

149 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt şi Jessica Ennis, câştigătorii premiilor Laureus

Usain Bolt şi Jessica Ennis, câştigătorii premiilor Laureus (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

Jessica Ennis, campioană olimpică la heptatlon, a fost premiată de Nadia Comăneci.

Americanul Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii olimpice, a primit un trofeu de onoare.

Reprezentativa de golf a Europei a fost desemnată echipa anului, după ce a câştigat Ryder Cup.

Tenismanul Andy Murray a fost ales "revelaţia anului", în timp ce campionul olimpic de la 400 metri garduri, Felix Sanchez, a câştigat la categoria "revenirea anului".

Cel mai bun sportiv paralimpic a fost desemnat înotătorul brazilian Daniel Dias.

Gala de la Rio a fost prezentată de actorii americani Eva Longoria şi Morgan Freeman.

Create în 1999, premiile Laureus invită mii de jurnalişti din toată lumea să facă nominalizările la diferitele categorii. Apoi, din lista de nominalizaţi, 48 de foşti mari sportivi, printre care se află Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, decid câştigătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici