Usain Bolt vorbeşte despre femei, maşini şi muzică înainte de startul curselor

Atletul jamaican Usain Bolt, care s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele probei de 100 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice, a declarat că preferă să se gândească la faptul că va alerga abia cu câteva secunde înaintea startului şi că înainte vorbeşte despre femei, maşini sau muzică.

243 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt vorbeşte despre femei, maşini şi muzică înainte de startul curselor

Usain Bolt vorbeşte despre femei, maşini şi muzică înainte de startul curselor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Înainte de cursă vor fi tipi care vor dori să stea tăcuţi şi să se concentreze şi tipi care vor să vorbească. Eu prefer să vorbesc, astfel că voi discuta cu oricare dintre băieţii din Caraibe, pentru că ne cunoaştem. Probabil voi ajunge să discut cu Yohan (Blake). Vorbim despre femei, maşini, muzică... orice ne face să uităm de cursă. Nu am nevoie de jocuri ale minţii. Stau relaxat şi fac ceea ce ştiu. Primul moment în care mă gândesc la cursă este atunci când aud: «Pe locuri». Înainte de acel moment voi face cu mâna mulţimii şi mă voi gândi la altceva decât ce voi face. Chiar şi la jocuri pe calculator! Când te antrenezi o faci pentru a-ţi perfecţiona tehnica, astfel că devine rutină. Te antrenezi ca să îţi obişnuieşti corpul, exact cum este dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă la 06.00 şi mergi la baie. Eu mă antrenez din greu astfel că atunci când am o cursă mintea mea este pregătită. Când sunt la start porneşte. Trebuie să alerg acum. Toată munca depusă se concretizează", a spus Bolt, informează The Sun.

Semifinalele şi finala probei de 100 de metri din cadrul concursului de atletism de la JO sunt programate duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici