Vania King şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi al probei de dublu de la US Open

Jucătoarele de tenis Vania King şi Monica Niculescu s-au calificat, joi, în turul doi al probei de dublu de la US Open, după ce au trecut în actul inaugural de perechea americană Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey, scor 6-2, 5-7, 7-5.

220 afișări
Imaginea articolului Vania King şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi al probei de dublu de la US Open

Vania King şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi al probei de dublu de la US Open

Meciul a durat două ore şi 32 de minute. În primul set, King şi Niculescu au făcut trei break-uri şi şi-au pierdut o singură dată serviciul. În actul secund, cele două echipe de dublu au mers cap la cap până la 5-5, când americancele au reuşit break-ul şi au trimis meciul în decisiv. În setul trei, românca şi americanca s-au aflat mereu la conducere, au servit pentru meci la 5-4, Weinhold şi Whoriskey au egalat, dar perechea King-Niculescu a făcut break imediat şi a închis meciul.

Vania King (27 de ani) şi Monica Niculescu (28 de ani) sunt favoritele cu numărul 10 la câştigarea trofeului de la Flushing Meadows, în timp ce Ashley Weinhold (27 de ani) şi Caitlin Whoriskey (28) au primit o invitaţie din partea organizatorilor pentru a evolua pe tabloul principal.

Monica Niculescu se află la cea mai bună clasare în ierarhia de dublu a WTA, pe locul 15. Deşi evoluează şi în competiţiile de simplu (se află pe locul 58 în lume), Niculescu a disputat 39 de meciuri la dublu în acest an, dintre care 28 au fost victorii. Românca a câştigat trei turnee (la Shenzhen, alături de Vania King; la Washington, alături de Yanina Wickmayer; la New Haven, alături de Sania Mirza) şi a reuşit o finală (la Montreal, cu Simona Halep), toate pe hard.

În turul al doilea de la US Open, dublul Vania King/Monica Niculescu va juca împotriva gemenelor ucrainene Nadiya şi Lyudmyla Kichenok. Acestea ocupă locurile 65, respectiv 67 în clasamentul de dublu şi au câştigat turneul de la Florianopolis, Brazilia, disputat pe suprafaţă rapidă.

Pentru calificarea în actul secund, King şi Niculescu şi-au asigurat 130 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 24,500 de dolari.

Joi, dublul românesc Irina Begu/Ioana-Raluca Olaru va juca împotriva perechii Jelena Ostapenko/Andrea Petkovic (Letonia/Germania), în primul tur al competiţiei americane. Ostapenko şi Petkovic vor evolua pentru prima dată împreună şi nu sunt obişnuite cu turneele de dublu, în timp ce Begu şi Olaru au ajuns până în optimi la US Open în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici