Vasile Avram: Pe lângă dorinţă, trebuie să fie şi putinţă

Fostul arbitru Vasile Avram a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că nu este suficient ca cineva să vrea să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi că pe lângă dorinţă, trebuie să fie şi putinţă.

17 afișări
Imaginea articolului Vasile Avram: Pe lângă dorinţă, trebuie să fie şi putinţă

Vasile Avram: Pe lângă dorinţă, trebuie să fie şi putinţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu este suficient ca cineva să vrea să ocupe acest post. Pe lângă dorinţă, trebuie să fie şi putinţă. Acum îmi dau seama cât este de greu, mai ales că toţi foştii şi actualii membri ai CCA, care au preluat competenţele, în ultima săptămână sau săptămâni, şi-au dat demisia. Sub ce mare presiune sunt, câte presiuni şi ameninţări sunt asupra capului lor şi al famiilor lor. Şi atunci, de ce să mă leg la cap când nu mă doare? Eu stau de patru ani atât de liniştit...", a spus Vasile Avram.

Avram a descris ce calităţi trebuie să aibă viitorul preşedinte CCA.

"Nu este chiar atât de simplu. Nu trebuie să fii contactat ca să fii preşedinte. Sunt momente foarte grele şi foarte grave în fotbalul şi în arbitrajul din România. Trebuie să vină o persoană cu pregătire profesională şi pregătire de specialitate. Trebuie să fie un fost arbitru, dacă se poate şi FIFA, să aibă experienţă managerială, să nu poată fi atacat din punct de vedere moral. Pe lângă aceste criterii, condiţii, în ultimii ani, eu nu spun că foştii preşedinţi nu au îndeplinit bine funcţia sau că nu au valoare, însă nu se poate ca actul de execuţie într-o activitate atât de controversată să fie la Bucureşti şi actul de conducere să se facă din provincie, de la Vâlcea, de la Sibiu, de la Timişoara...", a mai spus Avram.

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Grigorescu, care deţinea şi prerogative de preşedinte al CCA, şi-a depus, joi, demisia din funcţia pe care o deţinea. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va analiza, luni, de la ora 10.00, la Casa Fotbalului, cererea de demisie a lui Nicolae Grigorescu.

Nicolae Grigorescu a preluat prerogativele de preşedinte al CCA la 16 aprilie printr-o decizie a Comitetului Executiv al FRF. El l-a înlocuit pe vicepreşedintele Marcel Lică, cel care s-a autosuspendat de la conducerea CCA, după ce numele său a fost implicat în cazul de corupţie din arbitrajul românesc. Ulterior, Lică a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită. Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, reţinut preventiv pentru 29 de zile în acelaşi caz, şi-a trimis, la 15 aprilie, demisia prin fax la sediul FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici