Verstappen şi Thompson-Herah au câştigat cele mai importante Premii Laureus

Campionul de Formula 1 Max Verstappen a fost desemnat Sportivul Anului 2022 la Premiile Laureus, în timp ce campioana olimpică la sprint Elaine Thompson-Herah a primit cea mai înaltă distincţie feminină în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, de duminică, la Sevilla.

90 afișări
Imaginea articolului Verstappen şi Thompson-Herah au câştigat cele mai importante Premii Laureus

Verstappen şi Thompson-Herah au câştigat cele mai importante Premii Laureus

Verstappen a devenit primul pilot olandez care a câştigat campionatul mondial de Formula 1, învingându-l pe Lewis Hamilton, de şapte ori câştigător, în ultimul tur, al ultimei curse din sezonul 2021, la Abu Dhabi, în decembrie.

„Încă de când eram mic, am visat să fiu pe prima treaptă şi să câştig campionatul", a declarat Verstappen, în vârstă de 24 de ani, citat de Reuters.

„Reacţia din Olanda a fost uimitoare din partea tuturor ziarelor şi a fanilor. Este ceva ce nu voi uita niciodată.

A fost o muncă grea şi ani de pregătire. Sunt incredibil de mândru... Înseamnă foarte mult să fii recunoscut pentru acest premiu, unul dintre cele mai importante din lume, aşa că sunt incredibil de fericit".

Jamaicanca Thompson-Herah a devenit prima femeie care a câştigat două duble titluri olimpice consecutive la sprint, păstrându-şi titlurile de la 100 m şi 200 m la Tokyo, anul trecut, şi încununând o ediţie memorabilă a Jocurilor, cu aurul la ştafeta de 4x100 m.

„Ştiu că Usain Bolt a mai câştigat premiile Laureus, aşa că a aduce acest trofeu acasă, în Caraibe, tot în Jamaica, este foarte special", a declarat Thompson-Herah.

„Am urmărit această cursă de 100 m de aproximativ o mie de ori până acum. Aş spune că sunt foarte, foarte mândră, dar nu pot să mă gândesc la trecut... Motivaţia mea este să fiu şi mai bună. Mi-am spus că vreau să fiu cea mai mare sprinteră.”

Echipa de fotbal a Italiei a fost desemnată echipa anului pentru a doua oară, după ce a câştigat Campionatul European din 2020, după ce anterior primise această distincţie după ce a câştigat Cupa Mondială din 2006.

Adolescenta britanică Emma Răducanu a primit premiul pentru „Descoperirea anului”, după triumful său de poveste de la New York, în septembrie, când a cucerit titlul la US Open, venind din calificări.

Tom Brady, marele jucător din NFL, care a renunţat anul acesta la planurile sale de a se retrage din activitate, a primit premiul pentru întreaga carieră, după ce a câştigat al şaptelea Super Bowl, un record, cu Tampa Bay Buccaneers.

Atacantul polonez Robert Lewandowski, de la Bayern Munchen, a primit premiul pentru realizări excepţionale, după ce a marcat un record în Bundesliga germană, cu 41 de goluri, în sezonul trecut, depăşind astfel recordul lui Gerd Muller.

Valentino Rossi, de şapte ori campion mondial la MotoGP, care anul trecut a pus capăt unei cariere de peste două decenii, a primit premiul "Legenda sportivă" - a treia distincţie Laureus, după ce a obţinut premiile "Comeback of the Year" (2011) şi "Spirit of Sport" (2006).

Lista câştigătorilor Premiilor Laureus 2022

 

  • Sportivul anului: Max Verstappen
  • Sportiva anului: Elaine Thompson-Herah
  • Echipa anului: Echipa masculină de fotbal a Italiei
  • Descoperirea anului: Emma Răducanu
  • Revenirea anului: Sky Brown (skateboard)
  • Sportivul cu dizabilităţi al anului: Marcel Hug
  • Sportivul anului în sporturi alternative: Bethany Shriever (BMX)
  • Premiul pentru întreaga carieră: Tom Brady
  • Premiul pentru realizări excepţionale: Robert Lewandowski
  • Premiul "Sporting Icon": Valentino Rossi
  • Premiul Sport for Good: Lost Boyz Inc. (organizaţie de caritate)
  • Premiul Sport for Good Society: Fundaţia Real Madrid
  • Avocatul sportiv al anului: Gerald Asamoah (fotbal) şi Black Eagles (documentar)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici