Veste bună pentru tricolori. Un fotbalist belgian important a anunţat că nu va juca la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României întâlneşte printre altele la Euro 2024 şi Belgia, care are momentan mai mulţi titulari de bază aflaţi în recuperare, după accidentări şi intervenţii chirurgicale. Presa spaniolă susţine că unul dintre aceştia şi-a informat clubul că nu va juca la Euro 2024.

290 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru tricolori. Un fotbalist belgian important a anunţat că nu va juca la Euro 2024

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Potrivit Radio Marca, portarul Thibaut Courtois ar informat conducerea clubului său Real Madrid că nu va juca pentru Belgia la Euro 2024, deoarece are ca prioritate recuperarea completă după accidentarea la ligamentul încrucişat anterior.

Belgia va fi astfel probabil lipsită de serviciile lui Courtois la Euro 2024, întrucât acesta a decis să rămână la Real Madrid şi să se recupereze complet.

Radio Marca susţine că portarul ar fi informat Real Madrid că nu se va deplasa în Germania alături de selecţionata Belgiei pentru Euro 2024 din vara anului viitor. În schimb, Courtois va rămâne la Madrid, unde se va pregăti cu antrenorul de portari al clubului, Luis Llopis, pentru a se recupera complet după intervenţia chirurgicală suferită.

Cu doar două zile înainte de începerea campaniei 2023-24, în august, internaţionalul belgian s-a accidentat la ligamentul încrucişat anterior şi a fost operat ulterior. Pentru a-l înlocui în echipă, spaniolii l-au adus pe Kepa Arrizabalaga sub formă de împrumut de la Chelsea.

În iunie, jucătorul de 31 de ani a avut o dispută publică cu selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, după ce acesta din urmă i-a luat banderola de căpitan de echipă, în favoarea lui Romelu Lukaku, la meciul din preliminariile de calificare la Euro 2024, împotriva Austriei.

Potrivit managerului, Courtois a fost afectat de această decizie şi a decis să părăsească echipa. Ulterior, fostul portar al lui Chelsea s-a răzbunat pe antrenorul său pe reţelele de socializare, făcând publică o conversaţie din vestiar.

În absenţa portarului de la Real Madrid, Koen Casteels s-a impus în ultima vreme ca numărul unu al Belgiei şi este posibil să fie portarul titular şi la Euro. Courtois, între timp, vizează o revenire în teren doar la începutul sezonului 2024-2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici