Victor Hănescu l-a învins pe Gael Monfils (locul 7 ATP), în primul tur la Stuttgart

Tenismanul Victor Hănescu l-a învins, miercuri, pe francezul Gael Monfils, cap de serie numărul unu şi poziţia a şaptea în ierarhia mondială, în runda inaugurală a turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

95 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu l-a învins pe Gael Monfils (locul 7 ATP), în primul tur la Stuttgart

Victor Hănescu l-a învins pe Gael Monfils (locul 7 ATP), în primul tur la Stuttgart (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Hănescu, locul 64 ATP, a trecut de Monfils, cu scorul de 2-6, 7-6 (9/7), 6-4, după două ore şi 17 minute. Meciul a început marţi şi a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 4-2 în primul set pentru francez.

Hănescu şi Monfils se mai întâlniseră de trei ori până în prezent, românul câştigând meciul din semifinalele turneului de la Bucureşti, ediţia 2007, scor 6-2, 6-3, iar francezul partidele de la JO de la Beijing, scor 6-4, 7-6 (7/5), întâlnire din manşa secundă a turneului olimpic, şi Sopot, scor 6-3, 6-3, în sferturile de finală ale ediţiei din 2005.

Ultimul jucător din Top 10 învins de Hănescu a fost tot un francez, Gilles Simon. În 2009, Hănescu, numărul 33 ATP atunci, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce l-a învins, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-2, pe Simon, care ocupa locul 7 ATP.

În turul doi la Stuttgart, Victor Hănescu îl va întâlni pe slovacul Pavol Cervenak, jucător venit din calificări şi locul 287 ATP, care a trecut, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2, de germanul Mischa Zverev, poziţia 104 în clasamentul mondial.

Pentru accederea în turul doi la Stuttgart, Hănescu va primi 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 6.595 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici