Victorii importante pentru Anglia şi Irlanda la rugby, în etapa a doua Six Nations

Anglia şi Irlanda au obţinut sâmbătă victorii importante în cadrul etapei a doua în Six Nations la rugby, în urma partidelor cu Scoţia şi Ţara Galilor. Duminică, de la ora 17:00, la Paris se desfăşoară şi ultima întâlnire a rudei, Franţa – Italia.

145 afișări
Imaginea articolului Victorii importante pentru Anglia şi Irlanda la rugby, în etapa a doua Six Nations

Sursa: Profimedia Images

Într-o confruntare încărcată de istorie, la sfârşitul căreia s-a decernat şi trofeul Calcutta Cup, Anglia a învins Scoţia cu 13-6 la Edinburgh. Vicecampionii mondiali au câştigat un meci de luptă, îngreunat şi de condiţiile meteorologice, adică ploaie, vânt şi frig. Prima repriză a fost destul de echilibrată după posesia mingii, dar selecţionata Trandafirului a plecat în avantaj la cabine cu 3-0. Ar fi putut fi 12-0 dacă Anglia nu ar fi ratat trei lovituri de pedeapsă. Traiectoria mingii a fost influenţată de vânt.

Anglia a scăpat în învingătoare în minutul 70. Irlanda, meci solid cu Ţara Galilor în Six Nations
Adam Hastings a egalat la 3-3 după pauză, doar că apoi scoţienii au pierdut mingi importante în momente cheie, în care ar fi putut fructifica, iar Anglia a profitat în cele din urmă. Genge a reuşit primul şi singurul eseu al meciului în minutul 70, căpitanul Owen Farrell a transformat, astfel că vicecampioana mondială a ieşit din încurcătură. Scoţia s-a mulţumit până la urmă cu bonusul defensiv, după ce Hasting a închis tabela la 6-13 în minutul 78.

Un meci la fel de interesant s-a desfăşurat la Dublin între ultimele două câştigătoare ale trofeului. Irlanda a învins Ţara Galilor cu 24-14. A fost un succes mai clar al „verzilor” decât a arătat scorul final, având în vedere că adversarii au redus din handicap cu un eseu realizat de Tipuric în minutul 80. Irlanda a reuşit patru eseuri în acest meci, astfel că a obţinut maximum de puncte (5) din această întâlnire.

Bătălia pentru locul 1 se dă în acest moment între Irlanda şi Franţa, dar Anglia şi Ţara Galilor încă mai au oportunităţi de a reveni. Scoţia are deja două înfrângeri, chiar dacă a făcut două partide bune cu Irlanda şi Anglia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici