Vinokourov dă în judecată publicaţia care îl acuză că a cumpărat victoria în cursa Liege-Bastogne-Liege

Rutierul kazah Alexandre Vinokourov, acuzat de un săptămânal elveţian că a cumpărat victoria din 2010 în cursa Liege-Bastogne-Liege, a anunţat, miercuri, că va acţiona în justiţie publicaţia.

41 afișări
Imaginea articolului Vinokourov dă în judecată publicaţia care îl acuză că a cumpărat victoria în cursa Liege-Bastogne-Liege

Alexandr Vinokourov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu pot accepta să se spună prostii despre mine. În spatele acestei afaceri, sunt sigur că sunt oameni care îmi vor răul. Este ciudat că acest articol apare la câteva zile după ce mi-am anunţat candidatura la alegerile legislative din ţara mea", a declarat Vinokourov într-un comunicat.

Publicaţia L'Illustre îl acuză, în numărul care a apărut miercuri, pe rutierul kazah Alexandre Vinokourov că a cumpărat victoria din 2010 în cursa Liege-Bastogne-Liege.

Fostul câştigător al Turului Elveţiei este acuzat că i-a plătit 100.000 de euro rusului Alexandr Kolobnev (Katusha) pentru a nu-i opune rezistenţă în sprintul final. Săptămânalul L'Illustre îşi sprijină acuzaţiile pe un schimb de mailuri între Vinokourov şi Kolobnev început o doua zi după cursa respectivă şi la care presa a avut acces.

Kolobnev explică în mailuri că nu ar fi sacrificat niciodată o astfel de victorie pentru un alt rutier decât Vinokourov. În plus, el îi furnizează adversarului său numărul unui cont dintr-o bancă din Locarno, în care au fost viraţi cei 100.000 de euro.

Totuşi, Alexandre Vinokourov neagă că ar fi cumpărat victoria în cursa din 2010: "În cariera mea, niciodată nu am făcut asta, m-am luptat întotdeauna pentru a câştiga".

Vinokourov a lăsat să se înţeleagă că suma respectivă era de fapt un împrumut. "Este vorba despre viaţa mea privată, nu vorbesc aici cu poliţia. Asta este doar o altă poveste pentru a-mi face rău. Eu împrumut adesea bani în stânga şi în dreapta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici