Litera „Z” pro-Putin a năvălit în arenă la meciul de tenis Djokovic-Rublev

În tribunele de la Melbourne Park au existat suporteri cu simboluri interzise, stârnind revoltă din partea ucraineanului Dolgopolov şi jenă din partea organizatorilor care au dovedit lacune la controlul spectatorilor.

10296 afișări
Imaginea articolului Litera „Z” pro-Putin a năvălit în arenă la meciul de tenis Djokovic-Rublev

În ciuda tuturor interdicţiilor şi a măsurilor de precauţie privind prezenţa steagurilor şi a simboluri politice, într-un moment delicat la nivel mondial, tricouri cu simbolul „Z” şi afişe care îl laudă pe Vladimir Putin au pătruns în Melbourne Park, cu prilejul meciului de tenis din sferturile de finală Novak Djokovici - Andrei Rublev, care l-a propulsat pe sârb în semifinale. De ceea ce se temeau organizatorii, până la urmă nu a putut fi evitat.

În timpul meciului dintre sârbul Novak Djokovic şi rusul Andrey Rublev (reprezentanţi ai două ţări prietene, în Serbia existând destui susţinători ai războiului), un suporter a fost văzut în tribunele arenei Rod Laver purtând un tricou cu un Z uriaş, simbol al războiului demarat de Putin pe 24 februarie 2022.

Personajul respectiv stătea în faţa mai multor fani care afişau steagul Serbiei. Este unul dintre elementele „interzise” la Melbourne, fiind evident vorba despre faptul că verificările de securitate nu au funcţionat corect.

Jucătorul de tenis ucrainean Alex Dolgopolov a cerut imediat o explicaţie, postând pe Twitter un mesaj: „Evident că spectatorul va fi interzis pe viaţă, nu?”.

Putin, aclamat de sârbi în faţa stadionului

De asemenea, pe reţelele de socializare circulă multe videoclipuri cu fani sârbi care sărbătoresc purtând tricouri cu chipul lui Putin, cu cântece şi dansuri care-l laudă pe liderul rus, toate în faţa arenei Red Laver.

S-a stârnit un val de indignare în toată Australia şi nu numai, organizatorii fiind nevoiţi să dea explicaţii despre cum s-au putut întâmpla toate acestea.

Problema arborării steagurilor ruseşti la turneu a ieşit la lumină, prima dată, săptămâna trecută, când un fan a agăţat un steagul rusesc în timpul unui meci dintre ucraineanca Kateryna Baindl şi rusoaica Kamilla Rakhimova.

Tennis Australia a răspuns după acest incidentu prin interzicerea imediată a afişării steagurilor Rusiei şi Belarusului, deoarece jucătorii din acele ţări trebuie să concureze ca jucători neutri, „fără steaguri sau recunoaşterea ţării”, asta după ce la Wimbledon au fost complet interzişi jucătorii proveniţi din aceste două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici