Zamfir: Massone a venit să cumpere Rapidul doar cu vorbe, şi eu îi pot face plângere pentru şantaj

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că investitorul italian Angelo Massone a vrut să preia clubul giuleştean doar cu vorbe şi a precizat că îi poate face şi el plângere penală pentru şantaj.

199 afișări
Imaginea articolului Zamfir: Massone a venit să cumpere Rapidul doar cu vorbe, şi eu îi pot face plângere pentru şantaj

Angelo Massone (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Să fie serios cu plângerea penală, pentru că şi eu pot să îi fac plângere penală pentru şantaj. Massone a dovedit că este un om care nu ştie să piardă. A avut un start mult mai bun decât Moraru, dar el a venit să cumpere Rapidul cu vorbe frumoase şi mâinile în buzunare. Proiectul lui e foarte bun, dar nu a venit cu bani", a spus Zamfir pentru MEDIAFAX.

Fostul acţionar rapidist este de părere că prin ameninţările cu plângerea penală Angelo Massone încearcă să se dezvinovăţească faţă de o persoană din Italia. "Cine a vrut cu adevărat să preia Rapidul l-a preluat. Dacă Massone consideră că o echipă de talia Rapidului se poate prelua doar cu vorbe şi ameninţări nu o să facă nimic. Mie nu îmi e teamă de nimic, probabil că prin ameninţările astea vrea să se dezvinovăţească în faţa cuiva din Italia. A avut ocazia să discute cu suporterii, însă nu i-a convins. Suporterii mi-au zis că el vorbeşte frumos dar nu spune nimic concret", a precizat Zamfir.

Investitorul italian Angelo Massone, care a negociat preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va face plângere penală pentru fraudă împotriva fostului acţionar Adrian Zamfir şi a administratorului judiciar Cristina Andronache.

Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care susţine că i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, noul acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

Luni, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacţia nu fusese înregistrată la Registrul Comerţului. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici