Ziua Naţională a României, sărbătorită de olimpici români la Ambasada României din Franţa

Ambasada României din Franţa a fost gazda unui eveniment dedicat Zilei Naţionale a României. Personalităţi marcante ale sportului olimpic românesc au fost prezente la Paris pentru a marca această ocazie şi pentru a anticipa Jocurile Olimpice de anul viitor.

132 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a României, sărbătorită de olimpici români la Ambasada României din Franţa

Ambasada României va deveni Casa Olimpică a României timp de o lună în cadrul JO Paris 2024, o veste care a fost întâmpinată cu entuziasm de către echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi secretarul general George Boroi, alături de Elisabeta Lipă, vicepreşedintele COSR şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, au condus delegaţia românească la Paris.

La invitaţia Ambasadorului Ioana Bivolaru, Ziua Naţională a fost sărbătorită în prim-plan cu marii campioni şi medaliaţi olimpici ai României. Elisabeta Lipă, Ecaterina Szabo, Anişoara Cuşmir, Alina Dumitru, Mihai Covaliu şi Vasile Tomoioagă, însoţiţi de cel maititrat antrenor român al gimansticii mondiale, Octavian Bellu, invitaţii la aceste festivităţi.

Ambasadorul Ioana Bivolaru a transmis un mesaj special, apreciind prezenţa echipei Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi evidenţiind contribuţia lor ca ambasadori ai păcii prin intermediul sportului. Ea a subliniat importanţa participării sportivilor români la Jocurile Olimpice pentru întărirea legăturilor de prietenie dintre România şi Franţa.

Palatul Behague, locaţia festivităţilor, a fost decorat cu un impresionant video mapping care a captivat asistenţa. Reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Paris şi comunitatea românească din Franţa au fost martorii unei proiecţii artistice ce a subliniat legăturile strânse dintre cele două ţări, România şi Franţa, prin prisma istoriei, culturii, economiei şi ştiinţei.

La evenimentele desfăşurate marţi şi miercuri, alături de ambasadorul României în Franţa, Ioana Bivolaru, au luat cuvântul Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, şi consulul general al României la Paris, Ecaterina Constantinescu.

Octavian Bellu a avut o întâlnire specială cu fostul său coleg, Dimitru Pop, care acum antrenează echipa feminină a Franţei, medaliată cu bronz la ultimul mondial. Bellu a fost invitat să participe la o sesiune de antrenamente a lotului olimpic al Franţei la INSEP.

Mihai Covaliu a subliniat importanţa evenimentului, evidenţiind că Casa Olimpică va fi locul de celebrare a succeselor Echipei Olimpice a României la Paris 2024 şi va marca momente istorice, cum ar fi aniversarea a 100 de ani de la prima medalie olimpică a României câştigată la Paris 1924.

Elisabeta Lipă a adus un omagiu special participanţilor, subliniind că sportul românesc a câştigat mulţi susţinători pentru Jocurile Olimpice. Ea a evidenţiat că sportul a fost unul dintre ambasadorii cei mai valoroşi ai României, reprezentând ţara la cel mai înalt nivel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici