Zotta:Conturile clubului au fost blocate de mai multe ori

Fostul director general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în ultimele luni ale anului 2008 conturile clubului au fost blocate şi, conform legii, nu putea face plăţi către alte societăţi comerciale, ci numai să achite salariile jucătorilor şi angajaţilor.

12 afișări
Imaginea articolului Zotta:Conturile clubului au fost blocate de mai multe ori

Zotta:Conturile clubului au fost blocate de mai multe ori (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt convins că şi Sichitiu şi Manea sunt într-o situaţie delicată, ştiu că au probleme pentru că şi eu cunosc acest mod de a conduce clubul fără bani. Deşi nu au pronunţat numele meu, ei au făcut uşoare acuzaţii la adresa mea şi de aceea ţin să explic modul în care s-au petrecut lucrurile la club. Poate că nici Manea şi nici Sichitiu nu cunoşteau îndeajuns de bine situaţia, de aceea trebuie să spun că, în luna septembrie, 20 de zile conturile clubului au fost blocate, din cauza datoriilor la bugetul statului. În această situaţie, în conformitate cu noul cod fiscal, dar şi cu o înştiiţare prealabilă a băncilor, noi nu puteam face decât plata salariilor, asta dacă existau bani în cont. Iar toţi banii care intrau aveau clar destinaţia salarii jucători, angajaţi, bugetul de stat. Nicio altă plată către parteneri, terţi, etc, cum ar fi o societatea comercială - hotel, stadion, etc - nu este permisă de lege înainte de plata datoriilor către bugetul de stat până la deblocarea conturilor. De asemenea, începând cu 1 octombrie conturile au fost blocate din nou şi au ramas blocate până în prezent. Mie mi-a fost imposibil să fac alte plăţi în afara achitării salariilor, fără încălcarea legii. Pentru că toţi banii trebuiau trimişi la jucători sau angajaţi, iar restul direct la bugetul de stat", a spus Constantin Zotta.

A trebuit să găsesc tot felul de portiţe

"A trebuit să găsesc tot felul de portiţe, să fac tot posibilul pentru a asigura toate condiţiile de pregătire echipei, pentru a organiza meciurile disputate acasă, pentru a o ajuta să poată face deplasările şi să poată încheia turul campionatului. Aceasta e crunta realitate şi regret că am fost nevoit să o spun acum. Dacă cei doi nu m-ar fi obligat să le spun, aceste lucruri rămâneau în interior. Cu toate acestea, Rapidul, după revenirea lui Peseiro, nu a mai cunoscut înfrângerea şi a terminat turul campionatului la doar un punct de locul 3, la 6 puncte de un loc care oferă participarea în Liga Campionilor şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României", a adăugat Zotta.

Citeşte şi:

Sichitiu şi Manea acuză fosta conducere de neglijenţă

Copos: Rapidul nu e în faliment

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici