19% dintre români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi. Vezi ce scuze îşi găsesc

Două tuburi de pastă de dinţi, patru săpunuri şi un deodorant, atât folosesc în medie românii într-un an, potrivit studiilor de specialitate. Două studii consultate de gândul, unul Synovate şi unul Wrigley, arată situaţia dramatică a igienei orale din România. Rezultatele sunt concludente: 19% dintre conaţionali nu pun periuţa în gură nici măcar o dată pe zi, după cum arată un studiu recent Synovate, o companie internaţională de cercetare.

401 afișări
Imaginea articolului 19% dintre români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi. Vezi ce scuze îşi găsesc

19% dintre români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi. Vezi ce scuze îşi găsesc (Imagine: Mediafax Foto)

Procentul mare de români care nu se spală pe dinţi vine din zona rurală. La oraş, lucrurile stau ceva mai bine. Astfel, potrivit unei cercetări din februarie 2011, realizată de Wrigley, majoritatea românilordin oraşele mari se spală pe dinţi cel puţin o dată pe zi, în special dimineaţa. Conform studiului,51% dintre conaţionali îşi periază dinţii de mai multe ori în cursul aceleiaşi zile, aşa cum este recomandat de către medicii stomatologi.

Printre motivele invocate drept scuze se enumeră lipsa timpului şi absenţa unui spaţiu adecvat acestei activităţi. "Sondajul arată că foarte multe persoane, chiar şi din mediul urban, nu au o igienă orală corespunzătoare şi nu practică ritualul corect de curăţare şi îngrijire a dinţilor: dimineaţa, seara, dar şi pe parcursul zilei", explică Adela Avram, reprezentant al companiei care a realizat studiul.

Citeşte mai multe despre românii care nu se spală pe dinţi pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici