25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână. Cum se pierd obiceiurile sănătoase

Deşi avem o mare diversitate de alimente, în realitate hrana noastră este monotonă şi conţine câteva cereale, cartofi prelucraţi, câteva sortimente de carne şi uleiuri suprarafinate, precizează nutriţioniştii.

89 afișări
Imaginea articolului 25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână. Cum se pierd obiceiurile sănătoase

25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână. Cum se pierd obiceiurile sănătoase (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Programul încărcat de peste zi, stresul cotidian şi procesarea industrializată a alimentelor sunt principalii factori care ne-au forţat să ne schimbăm obiceiurile alimentare. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutriţie din SUA, informează The Huffington Post. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare, susţine că preţul mic şi ambalajele frumos colorate sunt alţi factori care ne determină să alegem alimentele procesate în detrimentul celor naturale.

Potrivit studiului Institutului de Nutriţie din SUA, în urmă cu 100 de ani 2% dintre mese erau luate în oraş, în timp ce astăzi suntem tentaţi să mâncăm tot mai rar acasă. Astfel, peste jumătate dintre mese le luăm la restaurant. Raportul mai arată un alt obicei deloc sănătos mai ales în rândul copiilor: unul din cinci mic dejunuri este luat la un restaurant de tip fast-food. Dacă în trecut masa în familie era o tradiţie, în prezent doar trei astfel de evenimente se petrec săptămânal.

Citeşte mai multe despre cum se pierd obiceiurile sănătoase pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici