5 greşeli pe care le faci când eşti la dietă

Daca nu in fiecare luna, o data la doua luni, cu siguranta iti propui sa incepi o dieta, nu-i asa? Dar parcă oricât ai număra caloriile sau oricât ai tăia grăsimile de pe lista alimentelor pe care le consumi, kilogramele în plus tot nu dispar. De ce? Probabil pentru că faci şi tu cele mai comune greşeli pe care le fac femeile atunci când ţin o dietă. Uite care sunt acestea:

62 afișări
Imaginea articolului 5 greşeli pe care le faci când eşti la dietă

5 greşeli pe care le faci când eşti la dietă (Imagine: Mediafax Foto)

1. Calculul matematic

Doar pentru că pe etichetă scrie "light" sau "fără grăsimi", nu înseamnă că produsul nu are calorii. Analizează cu atenţie eticheta şi uită-te în special la numărul de calorii/ porţie. Dacă mănânci un pachet întreg de biscuiţi, să nu ai impresia că ai consumat doar numărul de calorii înscris pe ambalaj, pentru că de obicei raportările se fac la suta de grame. În plus, nu uita că şi băuturile conţin calorii. Ai grijă să nu le sari de la numărătoare!

2. Nu te grăbi să mănânci tot din farfurie

Probabil că îţi aminteşti de certurile pe care le aveai cu părinţii când erai mică, dacă nu ai terminat de mâncat tot ce era în farfurie! Acum ai scăpat de această regulă. E chiar indicat să mai laşi câteva resturi. Când ai în faţă o porţie de mâncare care miroase şi arată delicios, ochii tăi pot deveni mai mari decat stomacul. Da, se întamplă frecvent să mănânci mai mult decat e necesar, doar pentru că ţi-e poftă. Acest lucru se întâmplă în special când mănânci la restaurant, pentru că te ghidezi după ideea "am plătit pentru această porţie, aşa că trebuie să o mănânc pe toată". Nimic mai greşit! Unele restaurante servesc porţii mai mari decât îţi prepari tu acasă, aşa că nu te grăbi să mănânci tot ce ai în farfurie.

Citeste si celelalte 3 greseli pe care le faci cand esti la dieta pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici