A fost descoperită o gaură neagră care nu ar fi trebuit să existe

  • Oamenii de ştiinţă au detectat o gaură neagră care nu era în teoriile actuale
  • Cea mai puternică undă gravitaţională detectată până acum a dezvăluit existenţa unei coliziuni între două găuri negre de dimensiuni necunoscute
  • Impactul s-a produs acum 7 miliarde de ani în afara galaxiei noastre
13695 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită o gaură neagră care nu ar fi trebuit să existe

A fost descoperită o gaură neagră care nu ar fi trebuit să existe

Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au analizat ondulaţiile spaţiu-timp cu ajutorul sistemelor Virgo şi Ligo.

Cele două găuri negre aflate în altă galaxie au creat un adevărat monstru cu o masa echivalentă a 142 de sori, iar găurile negre de acest tip mediu nu erau cunoscute. Două radare laser localizate în SUA şi Italia au înregistrat unda gravitaţională anul trecut în luna mai, iar evenimentul extrem de violent s-a produs când Sistemul Solar nu era creat încă. Găurile negre sunt atât de dense încât forţa lor de greutate atrage inclusiv lumina şi de aceea sunt invizibile.

José Antonio Font, profesor de Astronomie şi Astrofizică la Universitatea Valencia: Ştiam de găuri negre de până la 100 de mase solare şi de găurile negre super mari din mijlocul galaxiilor care au sute de mii de mase solare sau chiar mai mult. Ceea ce nu se ştie acum şi este una din problemele Cosmologiei este formarea găurilor negre gigantice din mijlocul galaxiilor. Şi aceste găuri negre de greutate medie ar putea fi de ajutor pentru crearea unor modele de studiu prin mecanisme de fuziune pentru analizarea găurilor negre ale galaxiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici