Adio Mascara! A apărut medicamentul pentru alungirea genelor

Un medicament revoluţionar care determină alungirea şi îngroşarea genelor ar putea conduce la dispariţia de pe piaţa cosmeticelor a produselor de tip Mascara, fiind testat în această perioadă în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

1227 afișări
Imaginea articolului Adio Mascara! A apărut medicamentul pentru alungirea genelor

Adio Mascara! A apărut medicamentul pentru alungirea genelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe clinici din Marea Britanie recrutează în aceste zile persoane care nu sunt mulţumite cu aspectul actual al genelor lor, pentru a testa noul medicament. Oamenii de ştiinţă britanici consideră că acest medicament va conduce la dispariţia de pe piaţă a produselor cosmetice tradiţionale de tipul Mascara, deoarece noul produs îmbunătăţeşte aspectul genelor, făcându-le să crească mai lungi, mai dese şi de o nuanţă mai întunecată.

Femeile voluntare care vor participa la aceste teste vor primi tratamentul în cauză pe o perioadă de şase luni. Noul medicament, în stare lichidă, este aplicat în fiecare zi pe gene, cu ajutorul unei pensule, fiind prezentat într-un ambalaj asemănător produselor din gama Mascara.

În prezent, şase clinici din Marea Britanie au început testele pentru a determina viteza cu care acţionează noul produs, denumit Latisse, şi cât timp vor dura efectele acestuia. Produsul este folosit deja în cazul pacienţilor care fac chimioterapie şi care şi-au pierdut firele de păr. Testele clinice vor fi efectuate deocamdată doar în Marea Britanie, înainte ca firma producătoare să obţină licenţa de comercializare în Uniunea Europeană.

Medicul consultant Parwez Hossain, care coordonează testele la General Hospital din Southampton, consideră că produsele tradiţionale din gama Mascara vor dispărea în curând din poşetele doamnelor şi domnişoarelor.

"Medicamentul a fost folosit timp de mulţi ani în tratamentul împotriva glaucomului. Unul dintre efectele secundare a fost acela că genele pacienţilor au crescut mai lungi şi mai dese. Firma producătoare a modificat formula produsului, pentru ca acesta să poată fi acum aplicat direct pe gene, în acelaşi fel ca produsele din gama Mascara. Medicamentul are deja licenţă de comercializare în Statele Unite, unde este folosit de către femeile americane ca o intervenţie plastică. Rezultatele pe care le-am văzut în Statele Unite sunt impresionante. Femeile care au folosit produsul par să fie machiate, dar de fapt nu sunt", a explicat Parwez Hossain.

Doamnele şi domnişoarele pot folosi în continuare produsele din gama Mascara, aplicate peste stratul de Latisse, în perioada tratamentului, aşteptând ca genele lor să devină pe cale naturală mai lungi şi mai dese.

Potrivit rezultatelor testelor americane, genele devin cu 25% mai lungi, cu 108% mai groase şi cu 18% mai întunecate, după 16 săptămâni de tratament cu Latisse.

Piaţa mondială a produselor cosmetice din gama Mascara reprezintă o afacere care aduce venituri de peste trei miliarde de lire sterline (4,84 miliarde de dolari) în fiecare an.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici