Administrarea de paracetamol scade puterea copiilor de protecţie

Administrarea de paracetamol la bebeluşi înainte sau după vaccinuri, pentru a preveni apariţia febrei, nu este recomandabilă deoarece scade puterea de imunizare a tratamentului, au constatat cercetătorii cehi într-un studiu citat de BBC.

236 afișări
Imaginea articolului Administrarea de paracetamol scade puterea copiilor de protecţie

Administrarea de paracetamol scade puterea copiilor de protecţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Studiul, publicat în The Lancet, a fost realizat pe 450 de bebeluşi, împărţiţi în două grupuri egale, unora administrându-li-se paracetamol în următoarele 24 de ore după vaccin, celorlalţi nu.

Copiilor li s-au făcut vaccinuri contra unor boli precum difterie, tuse convulsivă, tetanos, hepatită B, poliomelită, infecţii cu pneumococ şi hemofilie de tip B.

După ce nou-născuţilor din primul grup li s-a administrat paracetamol în primele 24 de ore după vaccin, din şase în şase sau din opt în opt ore, 42% dintrei ei au avut temperatură de peste 38 de grade, în timp ce în cel de-al doilea grup, 66% dintre copii au făcut febră.

În ceea ce priveşte reacţiile la vaccin, cercetătorii au constatat un nivel mai scăzut de anticorpi la bebeluşii cărora li se administrase paracetamol, sugerând o imunitate mai slabă decât la ceilalţi.

Potrivit unui medic britanic, studiul făcut de cehi susţine ideea că nu ar trebui să le fie administrate medicamente copiilor fără un motiv întemeiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici