Afecţiunile vizuale, printre cele mai frecvente probleme de sănătate la elevi

Cele mai frecvente afecţiuni ale elevilor din învăţământul preuniversitar sunt legate de probleme de vedere, de metabolism şi de nutriţie sau locomotorii, potrivit Raportului privind starea învăţământului în anul şcolar 2008-2009.

276 afișări
Imaginea articolului Afecţiunile vizuale, printre cele mai frecvente probleme de sănătate la elevi

Afecţiunile vizuale, printre cele mai frecvente probleme de sănătate la elevi (Imagine: Mediafax Foto)

Raportul a fost prezentat, miercuri, de inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, şi vizează, printre altele, starea de sănătate a elevilor din municipiul Bucureşti.

Potrivit raportului, afecţiunile legate de problemele de vedere ocupă acelaşi loc fruntaş şi la copiii din creşe şi grădiniţe. De asemenea, copiii cu vârste între unu şi trei ani suferă, pe lângă afecţiuni de vedere, şi de boli de metabolism şi nutriţie. La grupa de vârstă - 4-6 ani - pe locul doi după afecţiunile vizuale sunt cele neuropsihice şi de limbaj.

Raportul menţionează că la copiii din creşe au fost descoperite, totodată, afecţiuni de sânge, malformaţii congenitate, boli neuropsihice şi ale aparatului urinar, în timp ce la grădiniţă, după afecţiunile vizuale, neuropsihice şi de limbaj, cele mai frecvente au fost bolile legate de metabolism şi nutriţie, locomotorii, respiratorii cronice şi malformaţiile congenitale.

Potrivit raportului, pe locul patru ca frecvenţă la grupa 7-9 ani sunt afecţiunile neuropsihice urmate de bolile respiratorii cronice şi cardiocirculatorii, în timp ce la grupa 10-12 ani, pe acelaşi loc se află bolile respiratorii cronice, neuropsihice şi cardiocirculatorii.

Frecvenţa acestor afecţiuni ale inimii cresc la grupa de vârstă 13-19 ani, ocupând locul patru printre bolile frecvente la această categorie şi fiind urmată de boli respiratorii cronice.

La grupa de vârstă 13-15 ani, pe locul 6 în privinţa bolilor se situează cele neuropsihice, în timp ce la grupa 16-19 ani, pe ultimul loc ca frecvenţă sunt afecţiunile digestive cronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici