Află de ce te-ai îngrăşat ca să poţi să slăbeşti

"Atunci când încercăm o metodă de slabit, e bine să se caute în primul rând cauza îngrăşării", spune medicul naturopat Cristina Bogdan, care ne arată care sunt principalele patru cauze ale îngrăşării.

62 afișări
Imaginea articolului Află de ce te-ai îngrăşat ca să poţi să slăbeşti

Află de ce te-ai îngrăşat ca să poţi să slăbeşti (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

1. Dezechilibrul hormonal sau dezechilibrarea metabolismului lipidic sau glucidic

"Sunt persoane care se pot îngrăşa fie din cauza unui dezechilibru hormonal, fie a unei tendinţe de dezechilibrare a metabolismului lipidic sau glucidic. Deci pot avea variaţii de glicemie, fie foarte ridicată, fie foarte scazută, variaţii ale trigliceridelor, ale colesterolului, deci pot fi şi cauze organice", explică dr. naturopat Cristina Bogdan.

2. Mancatul la ore nepotrivite

"Sunt şi persoane care consumă alimente corecte din punct de vedere al originilor, în combinaţii corecte, dar uită când să le mănânce. Am ajuns să mâncăm în fugă, am ajuns să mancam la calculator, la televizor, uităm să digerăm şi să avem grijă de digestie. În aceste condiţii organismul încearcă să îşi asigure nişte rezerve", explică Cristina Bogdan.

Vezi care sunt şi celelalte două cauze care duc la îngrăşare pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici