Ai dureri abdominale? Află de ce

Unu din patru adulţi acuză, cel puţin o dată pe an, dureri abdominale de diverse cauze, potrivit unui studiu publicat recent la Los Angeles şi preluat de cotidianul Gândul.

1436 afișări
Imaginea articolului Ai dureri abdominale? Află de ce

Ai dureri abdominale? Află de ce (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Printre cele mai frecvente cauze care conduc la apariţia durerilor abdominale sau a crampelor se numără mâncărurile condimentate şi dezechilibrele hormonale.

„Intoleranţa la anumite mâncăruri - cele condimentate sau foarte grase, unele lactate pot genera sau agrava crampele abdominale. Abuzul de alcool, tutun şi cafea sunt, de asemenea, responsabile de durerile abdominale. Stresul, o viaţă dezordonată sau presiunile de la serviciu şi de acasă pot provoca şi ele crize, dureri abdominale sau stări de disconfort. La fel, dezechilibrele hormonale care se produc în timpul menstrelor pot fi însoţite de tulburări digestive”, afirmă Dan Wanya, Brand Manager al unei companii farmaceutice.

Citeşte mai multe despre cauzele durerilor abdominale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici