Al şaselea turist spaţial a aterizat, vineri, în Kazahstan (Galerie foto)

Al şaselea turist spaţial, americanul Richard Garriott, a aterizat în Kazahstan, la bordul capsulei spaţiale Soyuz, alături de alţi doi cosmonauţi ruşi, vineri, la ora 03:34 GMT, potrivit directorului Centrului rus de control al misiunilor spaţiale.

22 afișări
Imaginea articolului Al şaselea turist spaţial a aterizat, vineri, în Kazahstan (Galerie foto)

Richard Garriott (Imagine: Mediafax/AFP)

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Centrului rus de control al misiunilor spaţiale, situat în apropiere de Moscova, aterizarea a avut loc fără probleme, iar echipajul se simte bine.

Richard Garriott şi cosmonauţii ruşi Serghei Volkov şi Oleg Kononenko au aterizat, la ora prevăzută, în stepa din Kazahstan, şi au fost scoşi imediat din capsula spaţială.

Al şaselea turist în spaţiu, Garriott, în vârstă de 47 de ani, care a făcut avere din jocurile video, este fiul astronautului american Owen Garriott, care, în 1973, a petrecut două luni la bordul primei staţii orbitale, Skylab.

Garriott a explicat că această călătorie spaţială, pentru care a plătit 30 de milioane de dolari (22 milioane euro), a reprezentat împlinirea unui vis.

Richard Garriott a decolat pe 12 octombrie, la bordul unei navete spaţiale ruseşti Soyuz, de pe cosmodromul din Baikonur, Kazahstan, şi, după o călătorie de 48 de ore, a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la bordul căreia a petrecut 10 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici