Alcoolul deteriorează memoria. Tinerii sunt mai afectaţi

Tinerii care beau alcool în mod regulat prezintă un risc crescut de a-şi pierde, pe termen lung, din capacitatea de memorare. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Santiago de Compostela.

718 afișări
Imaginea articolului Alcoolul deteriorează memoria. Tinerii sunt mai afectaţi

Alcoolul deteriorează memoria. Tinerii sunt mai afectaţi (Shutterstock/Publimedia)

Potrivit dr. Maria Parada, autorul studiului, structura cerebrală este sensibilă la componentele otrăvitoare ale alcoolului. Substanţele din alcool deteriorează memoria indiferent de vârstă, dar cei mai afectaţi sunt tinerii care beau acest tip de băutură de la vârste fragede, relatează gandul.info, citând Daily Mail.
Concluziile cercetării arată că alcoolul afectează hippocampusul, o componentă importantă a creierului uman care face parte din sistemul limbic şi joacă un rol major în consolidarea informaţiilor din memorie.
Memoria de lungă durată este împărţită în două: memorie declarativă - în care sunt stocate faptele şi memoria procedurală - care ne aminteşte cum să facem anumite lucruri din reflex, precum legatul şireturilor. Cercetătorii spanioli susţin că, în urma studiului realizat, au reuşit să găsească dovezi clare ale faptului că alcoolul afectează memoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici