Alcoolul - unde este graniţa între sănătate şi boală?

Românii beau în jur de 24 de litri de vin pe an, în timp ce media la nivel european este de 52 de litri de vin pe an pe cap de locuitor, potrivit datelor furnizate pentru "Gândul" de Ovidiu Gheorghe, directorul executiv al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

48 afișări
Imaginea articolului Alcoolul - unde este graniţa între sănătate şi boală?

Alcoolul - unde este graniţa între sănătate şi boală? (Imagine: Gândul)

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că un consum abuziv de alcool ne afectează sănătatea. "Pentru ca alcoolul să ne provoace o stare de bine sau să aibă efecte benefice asupra vieţii sexuale, este suficient să bem 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 de mililitri de băuturi spirtoase. Cu cât doza este depăşită, cu atât mai mult alcoolul devine inamicul nostru", spune lt. col. dr. Aurelian Emil Ranetti.

Citeşte mai multe despre efectele consumului de alcool în diferite cantităţi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici