Antidepresivele reduc semnificativ şansele bărbaţilor de a avea copii

Medicamentele antidepresive administrate milioanelor de pacienţi bărbaţi din Marea Britanie afectează negativ calitatea spermei, diminuându-le acestora şansele de a avea copii, conform unui studiu publicat de telegraph.co.uk.

516 afișări
Imaginea articolului Antidepresivele reduc semnificativ şansele bărbaţilor de a avea copii

Antidepresivele reduc semnificativ şansele bărbaţilor de a avea copii

Administrarea tabletelor paroxetine doar pentru câteva săptămâni poate dubla efectele negative ale antidepresivelor asupra ADN-ului din spermă, potrivit acestui studiu.

Doctorii care au iniţiat studiul au calificat rezultatele ca fiind "alarmante".

Cercetătorii au examinat sperma a 35 de bărbaţi după ce aceştia au luat paroxetine, cunoscut şi sub numele de Seroxat, şi au descoperit că ADN-ul acesteia a fost grav afectat.

Ei i-au avertizat pe cei care sunt dornici să-şi întemeieze o familie să nu oprească tratamentul fără a consulta un doctor, pentru că întreruperea bruscă a administrării poate mări riscul suicidului.

O analiză aprofundată a relevat că ponderea ADN-ului afectat a crescut de 13,8% la 30,3% în cazul celor care urmau tratamentul cu paroxetine.

Janet Morgan, din partea companiei producătoare a Seroxatului, GlaxoSmithKline a declarat că: "În prezent revizuim rezultatele. Ne luăm în serios responsabilitatea de a ne asigura că medicamentele pe care ne producem sunt sigure".

Antidepresivul Seroxat a fost primit ca un medicament minune în 1990, când acesta a fost lansat pe piaţa din Marea Britanie.

Ulterior însă, medicamentul a fost asociat cu simptome negative precum tulburări de personalitate, tentative de suicid în rândul copiilor, debilitate emoţională şi coşmaruri.

Din 2003 medicamentul este interzis persoanelor sub 18 ani, dar este în continuare prescris adulţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici