Apa de gură reduce cu 56% placa dentară faţă de simplul periaj al dinţilor

Românii nu practică un ritual corect de igienă orală, ceea ce explică şi numărul mare de afecţiuni cronice la nivelul cavităţii bucale, avertizează medicii stomatologi, arată cotidianul "Gândul".

128 afișări
Imaginea articolului Apa de gură reduce cu 56% placa dentară faţă de simplul periaj al dinţilor

Apa de gură reduce cu 56% placa dentară faţă de simplul periaj al dinţilor (Imagine: Gândul)

"În gura umană coabitează peste 400 de specii de bacterii. O mare parte dintre acestea cauzează apariţia cariilor şi a altor probleme de sănătate orală precum gingivita, parodontitele, până la pierderea dinţilor," adaugă conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, şef al Catedrei de Paradontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti. "Apa de gură pătrunde în zonele greu accesibile, acţionând asupra întregii cavităţi bucale şi la nivelul mucoaselor", explică dr. Dumitriu.

Citeşte mai multe despre igiena orală corectă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici