Aproape o treime din populaţia mondială este obeză sau supraponderală

Peste 2,1 miliarde de persoane din lume, reprezentând aproape 30% din populaţia mondială, sunt supraponderale sau obeze, iar acest flagel urmează să afecteze jumătate dintre adulţii de pe Terra până în anul 2030, potrivit unui studiu publicat joi.

146 afișări
Imaginea articolului Aproape o treime din populaţia mondială este obeză sau supraponderală

Aproape o treime din populaţia mondială este obeză sau supraponderală (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Obezitatea provoacă aproximativ 5% din totalul deceselor pe plan mondial şi generează costuri la fel de mari pentru economia mondială precum fumatul şi conflictele armate, afirmă autorii unui studiu realizat recent de McKinsey Global Institute.

Studiul lansează comunităţii internaţionale un apel pentru "o reacţie coordonată" a guvernelor, comercianţilor şi actorilor din sectorul agroalimentar, afirmând că o astfel de iniţiativă ar putea să ajute aproximativ 20% dintre obezi să revină la o greutate normală în mai puţin de 10 ani.

Studiul citează, de asemenea, 74 de recomandări, precum reducerea porţiilor din restaurantele fast-food, introducerea unor alimente sănătoase în şcoli şi necesitatea de a-i educa pe părinţi.

Obezitatea generează în fiecare an costuri de 73,8 miliarde de dolari prin prisma cheltuielilor de sănătate publică şi a scăderii productivităţii economice.

Este considerată obeză orice persoană al cărei indice de masă corporală (IMC) este mai mare de 30. O persoană supraponderală are un IMC cuprins între 25 şi 30. IMC reprezintă raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii unei persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici