Armata americană testează un câine-robot de luptă

Armata americană va fi ajutată în viitorul apropiat de câini-robot care funcţionează pe bază de benzină, capabili să transporte patru pachete cu echipament pe terenuri dificile, greu accesibile vehiculelor.

145 afișări
Imaginea articolului Armata americană testează un câine-robot de luptă

Armata americană testează un câine-robot de luptă (www.dailymail.co.uk)

Înalt de peste jumătate de metru şi cu o lungime de circa un metru, BigDog, cum a fost botezat, dispune de o serie de dispozitive, inclusiv giroscoape cu laser, sistem de senzori cu cameră video şi computer de bord sofisticat, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Robotul a fost creat de compania Boston Dynamics şi poate alerga cu o viteză de 6,4 kilometri pe oră, cercetătorii exprimându-şi speranţa că vor putea crea o versiune mult mai rapidă, care să alerge cu 35 de kilometri pe oră. Picioarele sale sunt proiectate astfel încât să funcţioneze într-un mod similiar cu picioarele unui câine adevărat.

Proiectul BigDog în valoare de 14 milioane de lire sterline (peste17,5 milioane de euro) este testat în cadrul Corpului Puşcaşilor Marini din SUA, transportând echipamentul soldaţilor pentru a demonstra că pot trece prin gropi şi ochiuri de apă.

"Anumite războaie în care suntem implicaţi se întâmplă să se desfăşoare pe un astfel de teren", a declarat managerul de proiect, Robert Mandelbaum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici