Asocieri nocive. Lista alimentelor care taie efectul medicamentelor

Brânzeturile fermentate, alcoolul, spanacul, urzicile, salata, carnea pregătită la grătar, sunătoarea, sarea şi cafeaua interacţionează cu pastilele, anulându-le acţiunea asupra organismului.

229 afișări
Imaginea articolului Asocieri nocive. Lista alimentelor care taie efectul medicamentelor

Asocieri nocive. Lista alimentelor care taie efectul medicamentelor (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că există alimente care interacţionează şi diminuează efectul medicamentelor precum anticoncepţionalele, antidepresivele, antiviralele sau calmantele. Gândul vă oferă o listă a alimentelor care taie efectul pastilelor.

"Grepfrutul inhibă formarea tumorilor, este un puternic antioxidant cu acţiune de prevenire a cancerului de prostată şi arde grăsimile. Cu toate acestea, fructul poate interacţiona cu peste 200 de medicamente, devenind periculos pentru sănătate", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, medic nutriţionist.

Citeşte mai multe despre alimentele care diminuează efectul medicamentelor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici