Avem nevoie urgent de o altă planetă

Cererea oamenilor pentru resursele naturale s-a dublat în ultimii 50 de ani iar în prezent avem nevoie de mult mai mult decât ne poate oferi Terra. Conform unui studiu internaţional realizat de WWF, Zoological Society of London şi Global Footprint Network, până în anul 2030, necesităţile oamenilor vor fi cel puţin duble faţă de posibilităţile planetei noastre, ceea ce înseamna că doar o altă planetă va putea acoperi cererea de resurse naturale.

40 afișări
Imaginea articolului Avem nevoie urgent de o altă planetă

Avem nevoie urgent de o altă planetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă toţi oamenii vor continua să trăiască aşa cum o fac în prezent, va fi nevoie de 2,75 de planete pentru a putea asigura supravieţuirea civilizaţiei umane, şi asta chiar şi în condiţiile în care există diferenţe majore între bogaţii şi săracii planetei. Conform aceluiaşi studiu, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Qatar, Danemerca şi Belgia sunt ţările cu cel mai ridicat consum de resurse naturale, luându-se în calcul spaţiul necesar fiecărui cetăţean al acestor ţări pentru a-şi asigura hrana, îmbrăcămintea şi alte bunuri indispensabile vieţii.

Studiul susţine că, în condiţiile în care se estimează că populaţia Terrei va atinge cifra de 9,2 miliarde de oameni până în anul 2050, dacă fiecare om ar urma o dietă de tip malaiezian, ar fi nevoie de 1,3 planete pentru a acoperi necesarul de hrană.

Citeşte mai multe despre resursele necesare supravieţuirii civilizaţiei umane pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici