Bărbaţii vor deveni mai depresivi decât femeile

Numărul bărbaţilor care vor suferi de depresie va creşte din cauza schimbărilor din societăţile occidentale, se arată într-un studiu publicat în Revista Britanică de Psihiatrie şi citat de BBC, informează Gândul.

61 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii vor deveni mai depresivi decât femeile

Bărbaţii vor deveni mai depresivi decât femeile (Imagine: Shutterstock)

Concret, bărbaţii vor suferi deoarece joburile tradiţional masculine (cele din fabrici sau care presupun munca fizică) vor dispărea, fie prin mecanizare, fie prin mutarea acestor joburi în alte ţări (mai sărace).

În acelaşi timp, articolul precizează că, în acest moment, de educaţie superioară au parte mai multe femei decât bărbaţi, deci numărul gospodăriilor în care ele vor câştiga mai mult va creşte. Acest factor contribuie şi el la depresia bărbaţilor, susţine Dr. Boadie Dunlop, de la Şcoala de Medicină Emory din Atlanta (SUA).

El precizează că "secolul XXI va fi greu pentru bărbaţii occidentali, în special cei cu o educaţie precară", deoarece bărbaţii se identifică, în general, cu munca, iar şomajul îi afectează mult mai tare pe ei decât pe femei.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici