Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină toxică pentru copii

Medicii susţin că părinţii nu ar trebui niciodată să le permită copiilor lor să consume băuturi energizante, deoarece acestea conţin o concentraţie "toxică" de cofeină, potrivit unui studiu recent publicat în revista Paediatrics.

796 afișări
Imaginea articolului Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină toxică pentru copii

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină toxică pentru copii (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Potrivit acestui studiu, băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de până la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de către experţi, informează dailymail.co.uk.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă copiilor lor, considerând că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata în timpul acelor zile caracterizate prin activităţi fizice obişnuite.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sunt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Băuturile energizante pentru sportivi conţin carbohidraţi, minerale şi electroliţi, ce sunt adăugate în aceste produse pentru a înlocui apa şi electroliţii care se elimină prin transpiraţie.

Acelaşi studiu critică spoturile publicitare care îi încurajează pe tineri să creadă că aceste băuturi energizante pot să îi ajute să atingă vârful performanţei sportive.

Brandurile de băuturi energizante vizate în acest raport medical sunt Red Bull, Monster şi Rockstar. Brandurile de băuturi pentru sportivi menţionate în raport sunt All Sport, Gatorade şi Powerade.

Studiul a fost coordonat de medicul Holly Benjamin de la Comer Children's Hospital din cadrul Universităţii din Chicago.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici