Boabele de cacao, folositoare împotriva hipertensiunii arteriale

Boabele de cacao conţin anumiţi compuşi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine şi pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale, informează dailymail.co.uk.

101 afișări
Imaginea articolului Boabele de cacao, folositoare împotriva hipertensiunii arteriale

Boabele de cacao, folositoare împotriva hipertensiunii arteriale (Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au dorit să afle dacă aceşti compuşi, luaţi sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, considerat unul din factorii de risc major în declanşarea infarctului şi a atacului cerebral.

Totodată, aceste pastile ar putea fi o metodă naturală şi mai sănătoasă de combatere a acestei afecţiuni, în comparaţie cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale. În Marea Britanie şase milioane de persoane folosesc aceste medicamente.

Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au testat cu succes 48 de voluntari, bărbaţi şi femei suferind de hipertensiune. Aceştia au primit câte o capsulă conţinând 1 gram de polifenoli, nişte antioxidanţi naturali prezenţi în boabele de cacao. Ei sporesc concentraţia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici