Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul

Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul, având un conţinut de proteine mai ridicat, însă iaurtul conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă, potrivit linternaute.com.

2995 afișări
Imaginea articolului Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul

Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit specialistului în nutriţie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse conţin multă apă, în proporţie de 80% - 85%, proteine animale şi puţin zahăr - lactoză. Totodată, grăsimea conţinută de cele două alimente poate varia de la 0 la 40% - în cazul brânzei de vaci uscate.

Diferenţa ar fi în ceea ce priveşte conţinutul proteic, acesta fiind de 8/100 de grame în cazul brânzei de vaci, faţă de 5/100 de grame în cazul iaurtului. Astfel, brânza de vaci este mai săţioasă.

Iaurtul, pe de altă parte, conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă.

Iaurtul este un aliment a cărui denumire este legată de modul specific de fabricare. Astfel, pentru a deveni "iaurt", laptele trebuie să fermenteze împreună cu două tipuri de bacterii precis identificate: streptococcus thermophilus şi lactobacillus bulgaricus.

Dacă sunt utilizaţi alţi fermenţi, alimentul nu se va mai numi în mod corect "iaurt", ci "produs lactat/ lapte fermentat".

Brânza de vaci este fabricată prin adăugarea cheagului în lapte, după care produsul este bătut şi omogenizat, pentru a fi moale şi onctuos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici