- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.08.2009, 12:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul, având un conţinut de proteine mai ridicat, însă iaurtul conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă, potrivit linternaute.com.
2995 afișări
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit specialistului în nutriţie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse conţin multă apă, în proporţie de 80% - 85%, proteine animale şi puţin zahăr - lactoză. Totodată, grăsimea conţinută de cele două alimente poate varia de la 0 la 40% - în cazul brânzei de vaci uscate.
Diferenţa ar fi în ceea ce priveşte conţinutul proteic, acesta fiind de 8/100 de grame în cazul brânzei de vaci, faţă de 5/100 de grame în cazul iaurtului. Astfel, brânza de vaci este mai săţioasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
-
Are Sebastian Burduja şanse pentru Primăria Capitalei? Vicepreşedintele PNL: E greu să câştige Burduja acum, dar îl pregătim pentru următorii patru ani
-
Rafila, despre achiziţiile centralizate pentru spitale: Mi se pare o idee foarte bună
-
Memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare, semnat de România şi Coreea de Sud
Iaurtul, pe de altă parte, conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă.
Iaurtul este un aliment a cărui denumire este legată de modul specific de fabricare. Astfel, pentru a deveni "iaurt", laptele trebuie să fermenteze împreună cu două tipuri de bacterii precis identificate: streptococcus thermophilus şi lactobacillus bulgaricus.
Dacă sunt utilizaţi alţi fermenţi, alimentul nu se va mai numi în mod corect "iaurt", ci "produs lactat/ lapte fermentat".
Brânza de vaci este fabricată prin adăugarea cheagului în lapte, după care produsul este bătut şi omogenizat, pentru a fi moale şi onctuos.
Citește pe alephnews.ro: Topul celor mai dorite branduri de lux. Prada a fost doborâtă de Miu Miu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe